Klacht Estelle tegen Bram Moszkowicz

Estelle Cruijff, vriendin van kickboxer Badr Hari, heeft bij de deken van de orde van advocaten in Amsterdam een klacht ingediend tegen advocaat Bram Moszkowicz. De strafpleiter zou excessief hoge kosten in rekening hebben gebracht. Dat meldt NRC Handelsblad dinsdag.

 

Bram Moszkowicz was de advocaat van Estelle Cruijff omdat zij moest getuigen in de strafzaak tegen haar vriend Badr Hari, die verdacht wordt van zware mishandeling van Koen Everink en een aantal andere geweldsdelicten. In december van het vorige jaar stapte ze over naar advocaat Nico Meijering, die de klacht maandag heeft gemeld bij de deken, schrijft NRC Handelsblad.

 

In een schrijven aan deken Germ Kemper van de orde van advocaten in Amsterdam vraagt Meijering om een onderzoek. Volgens Meijering heeft zijn collega diverse gedragsregels overtreden, zoals het vragen van een een redelijke vergoeding. ‘Tot mijn verbijstering sprak Moszkowicz met mijn cliënte altijd in het Amstel Hotel af. Vervolgens moest Cruijff alleen al 1.500 euro aan ‘reiskosten’ tussen het kantoor van Moszkowicz en het op een kilometer afstand gelegen hotel betalen.’ Dat schrijft NRC Handelsblad.

Meijering vraagt de deken op persoonlijke titel Moszkowicz bij de raad van discipline voor te dragen voor schorsing „met onmiddellijke ingang” in de uitoefening van zijn praktijk. „Moszkowicz moet niet meer slachtoffers kunnen maken en het aanzien van de advocatuur is denk ik nu wel genoeg geschaad.”

Moszkowicz zegt desgevraagd dat de nieuwe klachten elke grond missen. Hij zegt vandaag nog contact te zullen opnemen met deken Kemper om „de verwijten te weerspreken”. Aldus NRC Handelsblad.

In oktober werd Bram Moszkowicz door de Raad van Discipline van het tableau geschrapt, waardoor hij zijn beroep als advocaat niet meer mag uitvoeren. Moszkowicz ging in hoger beroep en daarom is hij nog altijd actief als advocaat.

Lees ook:

‘Moszkowicz blijft gewoon advocaat’ (UPDATE)

‘Carrière nog niet voorbij’

Aangifte ex-cliënt tegen Moszkowicz