Klacht partijdigheid onderzoek kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord in België heeft de advocaat van de vermeende opdrachtgever André G. een klacht ingediend wegens ‘ongeoorloofde contacten’ tussen de familie van het slachtoffer en politiemensen of ambtenaren. De contacten zouden hebben plaatsgevonden tijdens het moordonderzoek en tijdens een klacht over incest in 2011.

Het gaat om een klacht tegen onbekenden. ‘Zonder dat ik iemand concreet beschuldig, kunnen dat magistraten of politiemensen zijn of al wie betrokken is bij een dergelijk gerechtelijk onderzoek’, aldus de advocaat.

G., de schoonvader van de vermoorde Stijn Saelens, deed in 2009 een klacht tegen Saelens omdat hij incest zou hebben gepleegd op zijn dochtertje. Volgens G. is dat nooit onderzocht. Hij wil nu aantonen dat het Brugse parket partijdig is.

Afgelopen week kwam er een nieuwe onderzoeksrechter op de zaak nadat de advocaat van G. een wrakingsverzoek had ingediend. G. werd afgelopen maand voor de tweede keer voor de moord opgepakt. ‘Die nieuwe aanhouding is niet correct en partijdig’, zei de advocaat toen. ‘Er moeten nieuwe en ernstige elementen zijn, maar die zijn er niet. Er is alleen sprake van een rapport over zijn persoonlijkheid. Die man is aangehouden voor een hoop nonsens op een blad papier.’

Lees ook:

Kasteelmoord: schoonvader weer aangehouden

Flinke blunders bij Kasteelmoord

Kasteelmoord: Dader is Eindhovenaar

Doorbraak kasteelmoord, dader overleden

Verdachten kasteelmoord vrij