Klacht tegen Nico Meijering ongegrond

De Raad van Discipline van de Orde van Advocaten in Amsterdam heeft een tuchtklacht tegen de Amsterdamse advocaat Nico Meijering dinsdag ongegrond verklaard. De klacht was aangespannen door dagblad De Telegraaf en tv-producent Blue Circle (dat RTL Boulevard maakt). De klacht handelde over een stuk in in NRC Handelsblad. Daarin stond dat De Telegraaf, RTL Boulevard en (ex-)advocaat Bram Moszkowicz 'publicitaire spelletjes' speelden met Estelle Cruijff, de partner van Badr Hari.

Estelle Cruijff moest getuigen in de strafzaak tegen Badr Hari en was aanvankelijk vertegenwoordigd door Bram Moszkowicz, maar die zette zij op enig moment aan de dijk omdat ze niet tevreden was. Ze stapte over naar Nico Meijering die kritiek van Cruijff over Moszkowicz verwoordde. Die kritiek kwam ook in het artikel in NRC Handelsblad aan de orde maar de Raad vindt dat niet is gebleken dat de term 'publicitaire spelletjes' uit de mond van Meijering is opgetekend.

De advocaat had zelf ook al aangegeven dat dit zijn woorden niet waren. De raad vindt dat Meijering ook voor het overige geen gedragsregels heeft geschonden in het gewraakte artikel. Een van de punten die Meiejring bekritiseerde waren de tarieven van Moszkowicz.

Lees ook:

Klacht Boulevard, Telegraaf tegen Meijering

 

De eenzaamheid van Bram Moszkowicz

Klacht Estelle tegen Bram Moszkowicz