Klacht Veterans over Opstelten afgewezen

Een aangifte van motorclub Veterans tegen minister Opstelten is door het Openbaar Ministerie (OM) geseponeerd. De minister werd door de Veterans beschuldigd van belediging, smaad en laster.

 

Outlaw Motorcycle Gangs

De politie schaart de club, met allemaal (oud-)militairen die in het buitenland hebben gediend, in het rijtje van Satudarah, Hells Angels en Bandidos. Ook minister Opstelten laat zich zo uit over de club.

Daar was de motorclub boos over. Volgens hen schildert de minister leden onterecht af als zware criminelen, drugsdealers of moordenaars en hij beschadigt zo de naam van de club en haar leden. Volgens de club is er nog nooit iemand van de leden opgepakt of veroordeeld.

OM

Volgens het OM is er onvoldoende bewijs dat minister Opstelten strafbare feiten heeft gepleegd. Dat de club in een zucht wordt genoemd met de outlaw motorcycle gangs, ligt aan het feit dat ze deel heeft genomen aan het overlegorgaan met de andere motorclubs (de ‘Raad van Acht’) en ook de nauwe banden in het verleden met de Hells Angels werken niet mee.

De Veterans zijn het hier niet mee eens en stappen naar de rechter om het OM tot vervolging van de minister te dwingen.