Klanten zedenzaak Valkenburg niet naar rechtszaal

Verreweg de meeste mannen die worden verdacht seks te hebben gehad met een minderjarig meisje in Valkenburg zullen niet in de rechtszaal verschijnen. Dat zeggen hun advocaten tegen de Limburgse kranten. De zaak zal 8 juli met een regiezitting beginnen, en de verdachten vrezen grote belangstelling van de media.

Op de regiezitting zal onder meer worden bepaald of en in welke mate de zaak achter gesloten deuren moet plaatsvinden. De mannen vrezen dat door de zaken hun identiteit bekend wordt bij een breder publiek. Dat is ook de reden dat zij niet in de rechtbank willen verschijnen, zegt onder meer advocaat Ivo van den Bergh, die negentien van de 29 verdachten bijstaat.

Opgelicht door loverboy

De meeste mannen heeft al een bekentenis afgelegd bij de politie. Zij stellen niets meer aan die verklaring toe te hebben voegen. Daarom kiezen zij ervoor om thuis te blijven en niet naar de rechtszaal te komen.

Een enkeling wil juist wel voor de rechtbank verschijnen. Zo ziet een cliënt van advocaat Bjorn Jegers de zitting een goede gelegenheid om duidelijk te maken dat hij is opgelicht. De loverboy van het minderjarige meisje zou tegen de cliënt hebben gezegd dat de prostituee 21, en dus meerderjarig, was. ‘Dat klopte achteraf dus niet. En nu zit de man “met de gebakken peren” zoals hij het zelf noemt.’

Lees ook:

Prostitutieverdachten moeten verplicht dna afstaan

Arrestaties om uitbuiting van minderjarige meisjes

Opnieuw zelfmoord verdachte loverboy-zaak

Eerste verhoren in Limburgse loverboyzaak

‘Limburgse loverboy maakte nog een slachtoffer’

Verdachte misbruikzaak pleegt zelfmoord