Klopjacht na achtvoudige moord in VS

In de Amerikaanse staat Ohio is een grote klopjacht opgezet nadat vrijdag acht personen zijn doodgeschoten. Het gaat om leden van dezelfde familie, die op verschillende locaties om het leven zijn gebracht. Waarschijnlijk zijn alle acht de slachtoffers van dichtbij door het hoofd geschoten.

De slachtoffers zijn zeven volwassenen van tussen de 19 en 44 jaar oud. Het achtste slachtoffer is een jongen van 16. Drie kinderen overleefden de moordpartij. Het gaat onder meer om een baby van vier dagen oud, die bij zijn dode moeder in bed is gevonden.

De familie werden in vier verschillende huizen om het leven gebracht. De woningen staan allemaal in hetzelfde dorp, op korte afstand van elkaar.

Honderden familieleden mogelijk doelwit

Het is onduidelijk of de slachtoffers door één schutter om het leven zijn gebracht, of dat er meerdere daders zijn. Geen van de slachtoffers heeft zijn of haar verwondingen zelf toegebracht, waardoor het waarschijnlijk is dat er nog zeker één dader op vrije voeten is.

De politie stelt dat er een dader in beeld is die waarschijnlijk gewapend is. Wat het motief is voor de achtvoudige moord, is onduidelijk.

De politie vreest dat andere leden van de familie Rhoden mogelijk ook doelwit zijn. Het gaat in totaal om zo’n honderd personen, die de politie bescherming heeft aangeboden. Het is onduidelijk hoeveel familieleden daar ook gebruik van maken.

911-telefoontjes

De politie heeft inmiddels de geluidsfragmenten van de 911-meldingen vrijgegeven. Daarop is te horen hoe een vrouw in paniek vertelt hoe ze haar zwager heeft gevonden. ‘Het hele huis zit onder het bloed. Mijn zwager ligt in de slaapkamer en het ziet er uit alsof iemand het leven uit hem heeft geslagen.’ De vrouw barst in tranen uit als ze nog een lichaam vindt.

Niet veel later komt er een tweede telefoontje, waarin een man vertelt dat hij zijn zwager heeft gevonden met een schotwond. Als de telefoniste vraagt of hij nog in leven is, ontkent hij dat.