Klopjacht na geweld tegen politie (UPDATE1)

De politie was zaterdag in Amsterdam Nieuw-West met een zoektocht bezig naar een verdachte die zaterdagmiddag het wapen van een agent heeft afgepakt. Bij de klopjacht is een politiehelikopter ingezet. Tot nu toe is niemand aangehouden. Het wapen is wel teruggevonden.

Handgemeen

Dat meldt een woordvoerder van de politie aan de stadszender AT5. Agenten kwamen vanmiddag op een melding af van een verkeersruzie. Die ruzie liep uit op een handgemeen. Nadat de politie ter plaatse kwam, werd er geweld gebruikt tegen de agenten, was de eerste melding. ‘Dat tolereren wij niet en daarom hebben we een grote zoekactie op touw gezet’, vertelt een woordvoerder van de politie. De politie gaf geen informatie over de locatie van de ruzie.

Politiehelikopter

Bij de klopjacht werden veel eenheden ingezet. Ook vloog er een politiehelikopter boven de stad. Vanuit het hele stadsdeel kwamen meldingen binnen van politievoertuigen die met loeiende sirenes rondrijden. Ook zou er bij het politiebureau Meer en Vaart een arrestatieteam klaarstaan, meldde de Amsterdamse omroep.

Inval

Inmiddels is duidelijk geworden dat na de verkeersruzie het wapen van een agent is afgepakt. Dat wapen is ondertussen teruggevonden in de bosjes, op een onbekende locatie. Aan de hand van het serienummer is vast komen te staan dat het om het wapen van de agent gaat. Naar aanleiding van het incident is er een inval gedaan in een woning in de Aaf Bouberstraat, even na zes uur vanavond. Niet duidelijk is of er iemand is aangehouden, aldus AT5