Klopjacht na woningoverval in Zaltbommel

De politie heeft zaterdagnacht meerdere keren geschoten op drie verdachten van een woningoverval in Zaltbommel. Eén verdachte liep daarbij schotwonden op in zijn been.

Rond 00.40 werd een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel door drie personen overvallen toen de bewoners thuis kwamen. Daarbij brak de 43-jarige bewoner zijn kaak. Een vrouw en kind bleven ongedeerd. De bewoners werden door de overvallers onder schot gehouden, maar konden toch de politie alarmeren. Aangezien het politiebureau even verderop zit, was de politie snel aanwezig.

Tankstation

Wat volgde was een schietpartij op straat waarbij de politie meerdere schoten loste op de overvallers, die in hun auto wisten te vluchtten. De vluchtauto werd even later aangetroffen op de A2. Kort daarna werden nabij het tankstation De Lucht langs de A2 twee verdachten van 24 en 25 jaar aangehouden. Eén van hen bleek gewond aan zijn been. Hij werd voor het behandelen van zijn verwondingen onder politie-escort overgebracht naar het ziekenhuis.

Spoorloos

De derde dader is vooralsnog spoorloos. De politie was bezig met een groot onderzoek op de A2, bij het tankstation en bij de woning. Daarvoor was een deel van de A2 enige tijd afgesloten.