Klopjacht op Chinese seriemoordenaar

De Chinese politie is een klopjacht gestart tegen een seriemoordenaar. Zhou Kehua (42) wordt verdacht van negen moorden, waaronder een politieman. Hij zou zich verstoppen op een berg vlakbij de miljoenenstad Chongqing, in het zuidwesten van China. Zhou zou de gevaarlijkste man van China zijn.

 

De verdachte heeft het voornamelijk gezien op mensen die net geld bij de bank hebben gehaald. Hij heeft slachtoffers gemaakt door heel China heen. De overheid heeft een beloning van 64.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

 

Afgelopen vrijdag zou Zhou een vrouw hebben neergeschoten in Chongqing, waarbij twee anderen gewond raakten. De vrouw zou net omgerekend ongeveer 9000 euro van de bank hebben gehaald. Van de schietpartij zijn bewakingsbeelden gemaakt. Dezelfde dag schoot hij een agent neer.

De man is al acht jaar voortvluchtig. Doorgaans worden Chinese criminelen snel opgepakt door het uitgebreide netwerk van de veiligheidsdiensten. Hoe het komt dat deze crimineel zo lang uit handen van de politie is weten te blijven, willen de autoriteiten niet zeggen.