KLPD dregt in moordzaak Kuut (UPDATE)

Eenheden van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zijn sinds dinsdagmorgen aan het dreggen in het water van de Noordvest, een singel bij het oude centrum van Schiedam. De Nationale Recherche zoekt in het water naar sporen in de zaak van de in 2009 vermoorde Onno Kuut. Kuut was lid van de groep zogenoemde tattoo-killers, die ervan zijn verdacht hun voormalige compaan om het leven te hebben gebracht. Rond het middaguur is een mobiele telefoon gevonden. Na de break meer foto’s.

 

 

Duikers hebben het water van de Noordvest onderzocht. Er is mogelijk ook gezocht naar het moordwapen of andere telefoons.

Onno Kuut is op 25 maart 2009 dood gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Op zijn rug had hij tatoeages die leden van de “tattoo killers”, een groep van huurmoordenaars, ook hebben.

Drie leden van die groep zitten nog vast. Gisteren werd bekend dat de voortzetting van de rechtszaak in verband met  het onderzoek pas weer in 2012 zal zijn.

Twee verdachten, de broers Cor en Brian P., wonen in Schiedam, niet ver van de Noordvest waar nu wordt gedregd.

 

Als de mobiele telefoon (in de fles op de foto) heeft toebehoord aan de verdachten kan die brisante informatie bevatten. Bijvoorbeeld of er rond het tijdstip van de moord op Kuut onderling contact is geweest en of er contact met Kuut is geweest. De informatie kan misschien ook plaatsbepaling mogelijk maken van de verdachten rond het tijdstip van de moord.

Er zitten nu drie leden van de verdachte groepering vast, ze worden berecht voor een mislukte moordaanslag in Amsterdam in 2009. Het zijn Cor en Brian P. en “Henk” S. Evert S. is ook verdacht maar nog voortvluchtig.

De recherche onderzoekt ook hun betrokkenheid bij moorden op de criminelen Boneka Belserang en Yassin Chakor (Leiderdorp, 2009) en August Adjoeba.  

Zie ook:

‘Tattoo-jongens oefenden in Amsterdam’ 

Tattoo-proces ernstig vertraagd 

‘Tattoo-getuige is bang gemaakt’ (UPDATE) 

Getuige tattoo-zaak beschoten 

De getuige tegen de tattookillers 

Tattoo-zaak: meer verdachten?