Kluis van Pablo Escobar ontdekt in Miami (VIDEO)

Bij de sloop van een villa in Miami Beach in de Amerikaanse staat Florida is een verborgen kluis ontdekt. De villa was ooit eigendom van wijlen drugsbaron Pablo Escobar. De nieuwe eigenaar zegt onkundig te zijn geweest van de vorige bewoners toen hij het pand kocht.

Juwelen

Toen ze vernomen dat de villa ooit had toebehoord aan Escobar startten ze met het maken van een documentaire en gingen ze op zoek naar verborgen schatten. De kluis is nog niet geopend. De eigenaren denken dat er mogelijk juwelen en geld in zijn verstopt.

Heilige graal

De nieuwe eigenaren noemen de villa het huis van de duivel: ‘Voor ons is de kluis de heilige graal’. Het is niet bekend of er nog personen zijn die menen aanspraak te kunnen maken op de inhoud van de kluis. Pablo Escobar bouwde in korte tijd een imperium op dat ook wel het Medellín-kartel is genoemd. Hij ging een bloedige strijd aan met de Colombiaanse regering waarbij hij willekeurige slachtoffers maakte door bommen in steden te plaatsen. Hij is doodgeschoten tijdens een politieactie op 2 december 1993 in Medellín.