Kluisjesrovers Oudenbosch 24 uur in gebouw

Bij de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch zijn ongeveer vijfduizend waardevolle items achtergelaten, aldus Omroep Brabant. Dat zijn sieraden en munten die in de ruimte zijn achtergelaten. Meer dan 300 klanten zijn gedupeerd.

Gepuzzel

Een notaris maakt nu een inventarisatie van die spullen. Er zijn ook documenten achtergebleven. Het is een heel gepuzzel om de juiste voorwerpen bij de juiste eigenaren terug te krijgen. Ervaring leert dat niet alle eigenaren aangifte doen, bijvoorbeeld omdat er zwart geld werd verborgen. Het politieonderzoek ter plaatse is afgerond.

24 uur

De inbraak is voorbereid en het werk van professionals. Het alarmsysteem werd uitgeschakeld. De Telegraaf schrijft dat de dieven zo’n 24 uur in het gebouw zijn geweest. De daders zijn zaterdag 3 maart begonnen en gingen zondag weer weg. Maandagochtend werd alarm geslagen.

In 1998 werden bij de ABN-AMRO in Eindhoven 583 kluisjes gekraakt. Volgens De Telegraaf werd toen voor ruim 2,5 miljoen euro aan spullen aangegeven maar de politie vermoedde toen dat de totale buit veel groter was.