‘Kmar-medewerker lekte info naar Martha’

Een 51-jarige medewerker van de Koninklijke Marechaussee zou gevoelige informatie hebben gelekt naar de groep rond de geliquideerde crimineel Gwenette Martha. De Telegraaf schrijft dat na inzage in ‘onderzoeksinformatie’ van de politie. 

Auto

In de auto van Martha’s vertrouweling Chahid Yakhlaf (27, foto rechts) die op Oudejaarsavond werd doodgeschoten zijn prints ontdekt uit een systeem van de Kmar. Wat daar opstond weet De Telegraaf niet. De uitgeprinte informatie is gevonden in de auto van Yakhlaf die aanwezig was tijdens de liquidatie van Martha in Amstelveen, in mei 2014.

Ernstige bedreigingen

Die vondst vormde de start voor een onderzoek naar een medewerker van de marechaussee, Peter de V., die werkte als ict-contactpersoon voor de Brigade Grensbewaking. De man is zestien maanden lang getapt en geobserveerd door de recherche. Hij is in oktober opgepakt. Tijdens verhoor zou De V. hebben verklaard informatie aan criminelen te hebben verstrekt na zeer ernstige bedreigingen. Hij weigerde te vertellen aan wie hij informatie had doorgespeeld. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat de man geld aanpakte in ruil voor de informatie. Volgens zijn advocaat bezochten na de arrestatie ’Noord-Afrikaanse’ mannen de woning van De V. Er is toen politiebewaking ingesteld.

De politie hield in de gaten welke namen De V. natrok in de systemen, waarschijnlijk in de hoop meer te weten te komen over de achtergrond van onderwereldliquidaties.