Knoops bekijkt Moord ’t Hooft

Remond P. wil onderzoeken of advocaat Geert-Jan Knoops een herzieningsverzoek kan indienen in de zaak van de moord op de Haagse vastgoedhandelaar Victor 't Hooft. Knoops ziet aanwijzingen dat P. mogelijk onterecht is veroordeeld. Dat meldt Omroep West. Victor 't Hooft is op 7 november 2007 doodgeschoten in zijn tuin door één of twee gemaskerde mannen. Het gerechtshof veroordeelde P. tot vijftien jaar cel. Die straf is later bevestigd door de Hoge Raad.

Volgens het hof heeft P. geen redelijke verklaring voor dna dat is gevonden op het lichaam van het slachtoffer, het ter plaatse achtergelaten vuurwapen, op een geluiddemper, op kogels en patroonhulzen. Maar deskundigen geven aan dat dna op tal van manieren ergens terecht kan komen, zegt P.'s advocaat Jan Hein Kuijpers. Hij verwijt het hof een 'ernstig motiveringsgebrek'. 'Het hof zegt alleen: 'Wij geloven dat niet.'

De overdracht van dna speelt een cruciale rol. De rechtbank sprak P. vrij. Volgens de rechtbank betekent een dna-spoor niet dat iemand op het moment van de moord op de plaats delict was.