Knoops: ‘Paarlberg-verhaal is onjuist’ (UPDATE)

Advocaat Geert-Jan Knoops betwist tegenover Crimesite de strekking van de opening van De Telegraaf van zaterdag over zijn cliënt Jan Dirk Paarlberg. Volgens de krant loopt Paarlberg ‘feestjes af in het Amsterdamse uitgaansleven’.

Ondubbelzinnig

In 2014 werd de vier-jarige straf van vastgoedhandelaar Paarlberg voor witwassen onherroepellijk. Hij heeft enige tijd vastgezeten maar vanaf augustus 2015 heeft hij een zogeheten strafonderbreking wegens medische redenen. De Telegraaf publiceerde zaterdag foto’s waarop te zien is hoe Paarlberg acte de présence geeft op de feestelijke boekpresentatie van Golden Earring-zanger Barry Hay in Amsterdam. Volgens de krant tonen die foto’s ‘ondubbelzinnig’ aan dat Paarlberg ‘niet zo doodziek is als hij doet voorkomen’. De conclusie is: ‘Kasteelheer ontwijkt de bak’. Overigens had Quote al eerder foto’s gepubliceerd.

Paarlberg is in het verleden behandeld voor prostaatkanker. Het is niet bekend wat nu precies de reden is dat hij in strafonderbreking verkeert.

Onjuist

Volgens advocaat Geert-Jan Knoops heeft zijn client inderdaad enige tijd in de rij gestaan om Hay te feliciteren en is hij daarna vertrokken. Verder zegt Knoops dat het verhaal in De Telegraaf ‘onjuist’ is maar dat hij zich wil onthouden van commentaar omdat hij erover in gesprek is met de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie.

Die boekpresentatie was woensdag. Op vrijdag heeft de directeur van de penitentiaire inrichting zich in verbinding gesteld met Paarlberg om uitleg te vragen over de foto’s waar de Telegraaf over beschikte. Komende weken wordt duidelijk of de strafonderbreking al dan niet wordt opgeheven.

Jan Dirk Paarlberg is veroordeeld voor witwassen van geld dat Willem Holleeder heeft afgeperst van de in 2004 vermoorde Willem Endstra.

De laatste berichten over Paarlberg:

Paarlberg en Erkamps in Panama-papers

Paarlberg: verhaal is ‘lariekoek’

‘Nederland wil Zwitsers geld Paarlberg innen’

Paarlberg uit de gevangenis om ziekte

Paarlberg eist opschorting celstraf