Koerdische MC: Duitse politie vreest escalatie

Duitsland is een nieuwe motorclub rijker: Median Empire MC. De Koerdische motorclub in Keulen kan een bedreiging vormen voor de Hells Angels. De politie vreest escalatie.

De Hells Angels dulden volgens de politie geen motorclubs naast zich. Maar daar trekt de Median Empire MC zich niks van aan. Leden van de nieuwe motorclub ‘patrouilleren’ regelmatig in de binnenstad van Keulen. ‘Er zijn aanwijzigingen dat de Hells Angels problemen met ons hebben’, geeft een van de leden toe in de Duitse regionale krant Rheinische Post. ‘We willen weten of dat klopt.’

De Hells Angels zeggen dat er geen recht-extremisten worden toegelaten, maar Koerdische leden van de Median Empire MC hebben andere ervaringen. Mogelijk is dat een van de oorzaken van de ruzie tussen de twee MC’s.

De nieuwe club is ontstaan uit de Mongols MC. De Koerdische leden van de Mongols voelden zich niet gerespecteerd en zijn daarom de Median Empire begonnen. Het eerste chapter werd opgericht in Keulen in november 2011, inmiddels zijn er ook vestigingen in Neurenberg en Karlsruhe.

De politie vreest al maanden een escalatie van rivaliserende motorclubs en probeert dat allerhande te voorkomen. Met grote zoekacties probeert de politie bewijs te verzamelen om de motorclubs te verbieden.

Ondertussen gaat het geweld gewoon door. Zondag werd de prominente Hells Angel André Sommer neergeschoten. Hij werd twee dagen in kunstmatige coma gehouden, dinsdag kwam hij weer bij. Het is mogelijk dat Sommer een levenslange dwarslaesie aan de schietpartij overhoudt.

Nu de Hells Angel is ontwaakt, wil de politie hem verhoren. Maar de kans is niet groot dat dat iets oplevert: motorclubs werken vaak niet mee aan een onderzoek, ook niet als het om een moordzaak gaat.

Sommer wordt zwaar bewaakt door leden van de Hells Angels. Ook hier rekent de politie op meer geweld: wie André Sommer durft te vermoorden, is tot alles in staat.