Koffer met marihuana op de A1

Tijdens een grote routine-controle op de A1 in de buurt van Rijssen heeft de politie vannacht een vrouw aangehouden die een koffer met marihuana bij zich had. De vrouw van onbekende nationaliteit reisde in een touringcar richting Duitse grens. Er zat 7,5 kilo wiet in de koffer. De politie schat de waarde rond 50.000 euro. Bij de “Operatie Ochtendgloren” is verder een pond mephedrone (miauw-miauw) en een grote hoeveelheid cocaïne gevonden. Er zijn 227 voertuigen gecontroleerd.

Met de mephedrone zijn vier verdachten aangehouden.

Een verdovende middelen-hond sloeg aan op het dashboard van een auto. Nadat er achter werd gekeken bleek er een grote hoeveelheid zuivere cocaïne te zitten. Er wordt nog onderzocht om hoeveel cocaïne het gaat. Daarbij zijn twee personen aangehouden.

Twee vrouwen bleken een grote hoeveelheid hotelaccessoires bij zich te hebben. Er was aangifte gedaan door het hotel.

Drie mensen zijn ingesloten omdat ze een openstaande boete niet direct konden voldoen: één met 17 boetes ter waarde van 3000 euro, een persoon met een geldboete van 1700 euro en een gesignaleerde die een boete open had staan van 56 euro. Verder zijn vier auto’s in beslag genomen door de Belastingdienst in verband met achterstallige belastingschuld.

Daarnaast constateerde de politie nog een waslijst aan kleinere overtredingen en delicten.