Koffer met menselijke resten gevonden in Amsterdam (UPDATE)

Zaterdagochtend hebben voorbijgangers langs de oever van de Zuider IJdijk mogelijk stoffelijke resten in een koffer aangetroffen. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die meer weten.

Rond 11.20 kreeg de politie een melding binnen van een koffer aan de oever van de Zuider IJdijk. Politiemensen kwamen daarna ter plaatse.

De Zuider IJdijk ligt op het Zeeburger Eiland oostelijk van het centrum van Amsterdam, net binnen de Ring A10, langs het begin van het Amsterdam-Rijnkanaal.

Romp in koffer

Tien jaar geleden, op 24 februari 2009, werden iets verderop, in het water langs de Diemerzeedijk, ook al menselijke resten gevonden. In een blauwe koffer zat een romp, andere lichaamsdelen waren in plastic zakken verpakt. Het bleken de stoffelijke resten van de Ier Keith Ennis, die twee jaar eerder Ierland was ontvlucht. Zijn hoofd was in een Ikea-handdoek gewikkeld en in een Albert Heijn-tas verpakt. Voor de moord op Ennis zijn de twee Ieren, Kenneth B. en Barry M. in hoger beroep veroordeeld tot 13 jaar cel.

Lees hier een reconstructie van die kettingzaagmoord: Ierse gruweldaden in Nederland