Kofferbakmoord: eis tot 18 jaar

Michel van A. (31) en Pascal K. (31) zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) beide verantwoordelijk voor de moord op de 29-jarige Eindhovenaar Mohamed A. Tegen Van A. is donderdag een celstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging geëist en K. moet volgens justitie achttien jaar zitten. Het slachtoffer werd in mei 2013 dood gevonden in een auto in Waalre.

Toen het slachtoffer in Waalre werd gevonden in de kofferbak van een auto, ontstonden er meteen verhalen over het slachtoffer. De vondst werd namelijk gedaan dichtbij de woning van de omstreden en bedreigde advocaat Marcel Senders. Hij bleek het niet te zijn. Het was de 29-jarige Mohamed A. uit Eindhoven.

Het levenloze lichaam van A. lag, deels verbrand, verpakt in vuilniszakken in de kofferbak van een auto. Ruim een maand later werden Michel van A. uit Valkenswaard en de Eindovenaar Pascal K. aangehouden. Het slachtoffer is volgens het OM in de woning van Van A. in Valkenswaard om het leven gebracht. Met een hard voorwerp geslagen en daarna gestoken. Van A. zei donderdag te hebben geslagen met een statief. Wie de steekwonden heeft toegebracht is onduidelijk gebleven.

Ook het motief van de moord is onduidelijk. Het slachtoffer zou die dag drugs komen brengen. Samen met verdachte K. kwam het slachtoffer naar de woning van Van A. Daar ging het fout.

Volgens deskundigen lijdt de 31-jarige Van A. aan een psychische stoornis. Tegen hem werd 10 jaar cel geëist, en tbs met dwangverpleging. Eindhovenaar K. (31) is volledig toerekeningsvatbaar. Hij hoorde een celstraf van 18 jaar tegen zich eisen.