Koffiehuis en woning in A’dam gesloten na drugs en geweld

Een koffiehuis en een woning in de Amsterdamse wijken de Pijp en Slotervaart zijn zaterdag op last van burgemeester Femke Halsema per direct gesloten, nadat de politie er drugs vond en er meerdere geweldsincidenten plaats hadden gevonden.

Overlast en criminaliteit

Koffiehuis Hafa aan de Verbindingstraat in de Pijp is voor onbepaalde tijd gesloten op grond van de Opiumwet. Naar aanleiding van meldingen van overlast en criminaliteit door buurtbewoners heeft de politie op 25 januari 2019 een onderzoek uitgevoerd waarbij alle bezoekers in het pand zijn gecontroleerd. In het pand hield de politie meerdere mensen aan die in het bezit waren van soft- en harddrugs. Er werd 25 gram hasj, 28 gram wiet, 10 xtc-pillen, 4,5 gram cocaïne en 1,5 gram ketamine aangetroffen. Volgens de recherche is het pand een ontmoetingsplaats voor bekenden van de politie.

Geweldsincidenten

Ook sloot burgemeester Halsema zaterdag per direct voor drie maanden een woning aan de Andries Vierlinghstraat in Slotervaart. Daar waren de afgelopen maanden meerdere geweldsincidenten waarbij agenten moesten ingrijpen. Ook kreeg de politie meldingen van buurtoverlast. Tijdens een doorzoeking in de woning vond de politie onder meer tientallen scherpe patronen, een kolf van een automatisch vuurwapen, een nepvuurwapen, bivakmutsen en maskers, een gestolen identiteitsbewijs, een pinapparaat en sloophamers. Tevens vond de politie 108 gram wit poeder, dat vermoedelijk wordt gebruikt om nep dope te maken. De politie hield acht mensen in de woning aan voor heling.