Kogel in de rug voor kasteelheer

De 34-jarige Stijn Saelens is op 31 januari mogelijk gedood in zijn kasteel in het Belgische Wingene. Hij kwam om het leven nadat hij een kogel in de rug kreeg. Dat schrijven Belgische media, op basis van het autopsierapport. Belgische kranten speculeren dat Saelens is doodgeschoten terwijl hij op de vlucht sloeg.

De resultaten van de autopsie zouden uitwijzen dat Saelens eerst werd geslagen, en daarna met één kogel werd doodgeschoten. Dat is waarschijnlijk in de hal van kasteel gebeurd omdat daar een bloedspoor is aangetroffen

Televisiezender VTM meldt dat de politie de schutters op het spoor is. Zij zouden de wijk hebben genomen naar Nederland en zijn getraceerd via gsm-verkeer. Maar het parket van Brugge wil niets bevestigen.

De vermoedelijke opdrachtgevers van de moord op kasteelheer Stijn Saelens verschijnen moeten dinsdag opnieuw voor de raadkamer verschijnen voor hun voorlopige hechtenis, die waarschijlijk zal worden verlengd. Het gaat om dokter André Gyselbrecht (62), schoonvader van Saelens, Peter Gyselbrecht (31), zijn zwager en de voormalige hormonenhandelaar Pierre Serry, een vriend van de dokter.

Hoofdverdachte Gyselbrecht heeft al gedeeltelijke bekentenissen afgelegd, maar hij houdt vol dat het niet de bedoeling was om Saelens te doden. André Gyselbrecht zou gezegd hebben dat ze zijn schoonzoon ‘een lesje wilden leren’ of nog ‘schrik wilden aanjagen.’ De dokter nam het niet dat Saelens met zijn gezin naar Australië wou verhuizen.

Volgens Het Nieuwsblad zou het onderzoek tegen Peter Gyselbrecht maar weinig bewijs hebben opgeleverd. Er zouden enkele twee korte gesprekken zijn gevoerd tussen zijn gsm en die van Serry.

Alle eerdere berichten over Saelens.