Kogelgaten in pand leiden naar verdachte moord

De politie heeft een verdachte voor de moord op een 24-jarige Lorenzo Hardy, wiens lichaam vorige week werd gevonden in het Twentekanaal bij Markelo, opgepakt na een tip over kogelgaten in een bedrijfspand. Hardy zou zijn vermoord na een poging tot ripdeal.

Volgens de regionale krant Tubantia ontdekte een eigenaar van een bedrijfsverzamelgebouw de kogelgaten vorige week, en die belde vervolgens de politie. De kogelgaten zaten in meerdere wanden van het pand.

De kogelgaten zouden nog altijd te zien zijn in de centrale gang van het pand. Die gang komt uit op meerdere ruimtes waar kleine bedrijven zijn gevestigd, waaronder een bedrijf dat op naam staat van David de B. De deur naar het gebouw van dit bedrijf is verzegeld door de politie.

Geen geld maar een vuurwapen

Hardy, die in Almere woont, zou die avond samen met een zakenpartner een afspraak hebben gehad met Van B. en diens kompaan. Er zou een drugsdeal plaatsvinden. Hardy zou, nadat hij de drugs had gecontroleerd, geen geld maar een vuurwapen uit zijn auto hebben gehaald.

Er stond daarop een worsteling tussen de vier mannen, waarbij de verkopers het pistool in handen kregen. Hardy werd daarop door zijn hoofdgeschoten, in plastic gewikkeld en in het Twentekanaal gegooid.