Kogelregen op Rotterdamse woning

Een woning in de Egelantierstraat in Rotterdam-Zuid is vannacht beschoten. Er werden 10 kogels op het huis afgevuurd. Een moeder en drie kinderen die in het huis verbleven, bleven ongedeerd. Sommige kogels gingen dor het raam, andere eindigden in de gevel. De schutter zou er op een scooter vandoor zijn gegaan. 

De zonen van 23, 21 en 14 jaar lagen net als de moeder te slapen toen de woning werd beschoten.

‘Echt bizar’

De oudste zoon dacht eerst dat het om vuurwerk ging. Tegen het AD zegt hij: ‘De kogels zijn helemaal tot aan de andere kant van de kamer gekomen. Mijn broertje wilde net ervoor eten pakken beneden. Echt bizar. Ik ben wel rustig, maar ik snap er vooral niks van. Ik weet niet waar dit vandaan komt en waarom er op ons huis wordt geschoten. Ik weet in ieder geval dat ik hier niet slaap vannacht.’

Het gezin is onder politiebegeleiding elders ondergebracht.