Nu: Kogelwerende t-shirts voor de kids

Een Colombiaanse ontwerper en producent van hippe kogelwerende kleding brengt nu ook kinderkleding met kogelwerende eigenschappen op de markt. Miguel Caballero ziet, zeker na de schietpartij in Newton, in de Verenigde Staten de belangrijkste niche. ‘De VS is de markt. Ze hebben zo hun eigen problemen daar’, zegt Cabellero. 

Er is zo in ieder geval een kleine kans dat de kinderen het overleven, denkt Cabellero. Zijn oplossingen hebben namen als: V-Bag, Puffer Kids, T-Shirt Kids en Safety Vest. Hier de hele lijn.

De t-shirts zijn gemaakt van ultramoderne polymere fibers en blijven toch licht en onopvallend draagbaar als onderkleding.

Normaal verkoopt Cabellero de meeste producten in Colombia en Mexico, waar de kogels je om de oren fluiten, en hij ook twee vestigingen heeft. 

Mensen die hem niet geloven laat Caballero graag even een proefje doen in zijn werkplaats in Bogotá waar hij met een .38 revolver van dichtbij een leren jas onder vuur neemt (zie onder).

Prijzen van deze high security fashion liggen tussen 227 en 2.270 euro per item.

Rond 1990 begon Caballero draagbare kogelwerende kleding te ontwerpen nadat hij een uitgeputte politieman zag tobben met een kogelwerend vest onder zijn uniform. Hij heeft nu een bedrijf met 180 werknemers. 

Caballero mag een aantal regeringsleiders en hoogmogenden tot zijn clièntele rekenen, onder hen president Hugo Chavez van Venezuela en de Spaanse kroonprins Felipe en diens Letizia.

Maar, aan maffiabazen verkoopt hij niet, zegt hij.

Filmpje, zien is geloven: één, twee, drie!

{youtube}-0NKeEw5ae0{/youtube}