Kopstuk Camorra opgepakt

De Italiaanse politie heeft woensdag een kopstuk van de Camorra-maffia gepakt. Het gaat om de 30-jarige Alberto Ogaristi, een vertrouweling van de leider van de Casalesi-clan die een levenslange gevangenisstraf uitzit. De clan is inmiddels vrijwel helemaal opgerold; Ogaristi was de laatste voortvluchtige leider van de groep.

De Casalesi-clan werd gezien als een van de machtigste fracties binnen de Camorra. De groep richt zich op de bouw, in het specifiek op de handel in cement. Ook richt de groep zich op drugshandel.

Ogaristi was een vertrouweling van Francesco Schiavone, die eind jaren 80 de leider van de clan werd. Hij werd tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld vanwege tientallen moorden die zijn gepleegd na een machtsstrijd binnen de clan.

Ook levenslang voor opvolgers

De groep werd tot voor kort geleid door Michele Zagaria en Antonio Iovine. Die laatste werd in november 2010 gearresteerd voor de reeks moorden in de jaren 90; een jaar later werd ook Zagaria opgepakt. Beide mannen werden tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Iovine sloot in 2014 een deal, en biechtte alles op: van de politici met wie ze samenwerkten tot hoe de geldstromen liepen.

De nu opgepakte Ogaristi werd na de arrestaties van Zagaria en Iovine gezien als de belangrijkste man van de Casalesi-clan. Er werd de afgelopen jaren naarstig naar hem gezocht, en hij wist eerder te ontkomen bij een grote politieactie. Hij werd nu opgepakt