Kopstuk maffia na 11 jaar binnen

Op Sicilië is een kopstuk van de Siciliaanse maffia aangehouden. Gerlando Messina stond in de top-dertig van meest gezochte criminelen in Italië. Messina had twee pistolen bij zich en werd vergezeld door een collega maar de aanhouding verliep zonder problemen. Messina was elf jaar lang voor justitie op de vlucht geweest. Messina wordt gezien als de baas van de regio Agrigento. Video na de break.

Italiaanse media omschrijven hem als nummer twee na de sinds 1993 voortvluchtige Matteo Messina Denaro, die wordt gezien als de erfgenaam van de respectievelijk overgelopen en aangehouden maffiaiosi Totò Riina en Bernardo Provenzano.

Messina (op de foto na zijn arrestatie) wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de moord op een topman van de Carabinieri in 1992.

De arrestatie vond plaats in een appartement in een woonkazerne in het centrum van Favara. Toen Messina naar buiten werd gebracht keken de verzamelde toeschouwers stil toe, schrijven Italiaanse kranten. Journalisten en een cameraman kregen dreigende taal te horen van familieleden. De laatste jaren wordt er soms door het publiek geapplaudisseerd bij een maffia-arrestatie.

{youtube}1o7uIv6_zes{/youtube}