Kopstuk organisatie matchfixing gepakt

In Singapore zijn dinsdag veertien verdachten aangehouden die lid zouden zijn van een internationale organisatie die zich bezighoudt met het zogenoemde matchfixing. Een van de verdachten zou de leider van de groep zijn. Dat heeft Interpol woensdag bekend gemaakt.

De gearresteerde verdachten zijn twaalf mannen en twee vrouwen, zo meldt Interpol. Zij werden gepakt na invallen in heel Singapore.

Onder de verdachten zit een man die wordt gezien als het vermoedelijke brein van de internationale organisatie achter matchfixing, het manipuleren van sportwedstrijden. De arrestatie ontstond door een intensieve samenwerking tussen Interpol en de autoriteiten in Singapore.

Wat de invloed van deze Aziatische organisatie op het gebied van internationale matchfixing precies is, is niet bekend, maar Interpol denkt een grote slag geslagen te hebben. Onderzoeken naar het manipuleren van sportwedstrijden lopen in veel verschillende landen. Ook in Nederland zouden onder meer voetbalwedstrijden in de Eredivisie zijn gemanipuleerd.

Lees ook:

OM doet onderzoek naar matchfixing

Europol: Voetbalwedstrijden gefixed (UPDATE)

Voorzitter Fenerbahçe kocht wedstrijden