Kort geding Melchers boek Izaan

De familie van de in 2005 door Izaan Mounirlam ontvoerde Claudia Melchers eist op maandag 14 maart in kort geding een verschijningsverbod van het boek Cocacabana over deze mislukte ontvoering. Mounirlam heeft er, na een straf van acht jaar te hebben uitgezeten, een boek over geschreven. Claudia Melchers werd uit haar Amsterdamse huis gesleept terwijl haar kinderen aanwezig waren. in 2005 voor de ogen van haar kinderen ontvoerd en twee dagen vastgehouden in de Achterhoek.  Intussen gaat de VARA diep door het stof tegen de familie Melchers. Onlangs leken Pauw en Witteman grapjes te maken over de ontvoering met de Mounirlam.

Zo zei Jeroen Pauw na een verhaal over het gesleep met de kist waarin Melchers werd vervoerd: ‘Het lijkt Hans Klok wel.’ Hij kreeg in het programma ook de gelegenheid zijn boek te promoten.

De VARA heeft nu een voorpubicatie van het boek van haar website gehaald om ‘iedere schijn van promotie van het boek weg te nemen’. De omrtoep zit met de kwestie in haar maag omdat de familie een kort geding dreigt te gaan voeren met als eis dat de Jeroen Pauw in het programma de uitzending zal rectificeren.

‘Helaas ontstond er op enkele momenten een wat hilarische sfeer. Dat gebeurde kort en ongewild’, schrijft de VARA. Maar, dat betekent niet dat Jeroen PAuw moet rectificeren vindt de omroep.

Mounirlam heeft geen vaste woon- en verblijfplaats in Nederland. Daaorm heeft de familie Melchers een dagvaarding voor het kort geding in verschillende kranten laten plaatsen.

Hier is de brief van de VARA.

Lees ook:

Jeroen Pauw biedt Melchers excuses

Ontvoerder Melchers gaat euro’s claimen