Kort geding Sneijder om artikel vechtpartij

Het artikel “Wesley, mag ik mijn horloge terug?” – in dagblad De Pers op 9 juni – is de inzet van een kort geding dat is gevoerd namens profvoetballer Wesley Sneijer tegen dagblad De Pers, journalist Wouter Laumans en misdaadsite Camilleri. Sneijder vindt dat zijn goede naam en eer is aangetast en eist 25.000 euro wegens reputatieschade. Laumans schreef over een vechtpartij op 2 juni in Amsterdam nabij de Surprisebar tussen twee mannen en een grote groep jongeren waarmee Sneijder die avond op pad was. Er is aangifte gedaan onder meer tegen Wesley Sneijder.

Sneijder zelf zou zich verre van de confrontatie hebben gehouden maar ‘vrienden’ van Sneijder zouden wel betrokken zijn geweest bij het opstootje, aldus een slachtoffer. Bovendien is er een horloge van één van de slachtoffers verdwenen.

In het artikel staat onder meer: ‘Patrick vertelt het verhaal: ‘Ik zei tegen Wesley: ‘Hee jongen, lekker stappen.’ Vervolgens draaide Wesley Sneijder zich om en vroeg op agressieve toon: ‘Wat zei je?’ Daarop heb ik nogmaals gezegd: ‘Lekker stappen?’ Vervolgens hoorde ik hem vragen: ‘Wat zei je daarvoor?’ Daarop zei ik nogmaals: ‘Lekker stappen?’ Een stomme vraag kennelijk, want Wesley Sneijder werd kwaad, aldus Pascal (foto). ‘Tegen Patrick ging hij vervolgens helemaal uit zijn dak.”

Vervolgens begint de vechtpartij.

Wouter Laumans werd getipt door Camilleri en schreef er een verhaal over waarin hij ook schreef dat Sneijder geen verdachte was.

Voor publicatie is het voorgelegd aan de persagent van Sneijder die geen bezwaar maakte tegen publicatie, tot het bericht met de gewraakte kop in de krant wordt geplaatst.

Opmerkelijk in deze zaak is dat RTL Boulevard en de Telegraaf géén gedaagden zijn in het kort geding, terwijl ook zij zich onwelgevallig en suggestief zouden hebben uitgelaten over de voetballer.

De kortgedingrechter doet op 4 augustus uitspraak.