KPN betaalt Robert Moszkowicz schadevergoeding

Jurist en voormalig advocaat Robert Moszkowicz krijgt van KPN een schadevergoeding omdat het telecombedrijf de smartphone van Moszkowicz heeft doorverkocht zonder de privégegevens te wissen. Dat meldt De Telegraaf. Hoeveel geld de jurist van KPN krijgt, is niet bekend.

Moszkowicz mag niets zeggen over de schikking met KPN. 'Voor mij is het een afgesloten hoofdstuk', laat hij aan de NOS weten.

Een medewerker van KPN was vergeten om de inhoud van de mobiele telefoon van Moszkowicz te wissen voordat die werd doorverkocht aan een andere klant. Die dreigde de inhoud van de telefoon openbaar te maken.

Volgens de klant staan er naaktfoto's op de telefoon en beschikt hij nu ook over informatie waardoor Moszkowicz in de problemen kan komen met de FIOD. De telefoon zou nu in een kluis bij een notaris liggen.

Robert Moszkowicz begon in de jaren 70 op 23-jarige leeftijd als advocaat en was destijds de jongste advocaat van Nederland. Daarna raakte hij echter verslaafd aan heroine.

In 2006 werd Robert Moszkowicz geschrapt van het tableau, na klachten over te hoge rekeningen, misleiding en wantoestanden op zijn kantoor. Volgens Moszkowicz ging het om 'stemmingmakerij, leugens, verzinsels en gore insinuaties'.