Krakers Rabobank maakten zes miljoen buit

Toen de twee krakers van de 300 kluisjes van de Rabobank in Oudenbosch op de vroege zondag van 4 maart wilden vertrekken lieten ze het alarm afgaan. Daarop kwamen twee beveiligers die hen het pand uitlieten. Dat meldde de politie in Opsporing Verzocht.

Personeelsingang

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart ging om ongeveer 01.30 bij de Rabobank in Oudenbosch het alarm af. Namens het beveiligingsbedrijf dat de melding ontvangt, arriveerden na twintig minuten twee medewerkers. Eén van hen ging via de personeelsingang de bank binnen, zette daar het alarm uit en kwam weer naar buiten. Vervolgens liep hij met zijn collega een ronde om het gebouw.

Toen de beveiligers net weg waren bij de personeelsingang arriveerden daar de twee rovers, allebei met handschoenen aan en een tas op de rug. Doordat het alarm tijdelijk was uitgeschakeld liep het duo onopgemerkt naar binnen.

6 miljoen

In de vroege ochtend van zondag 4 maart lieten ze opzettelijk het alarm afgaan. Daarop verschenen dezelfde twee beveiligers als de nacht ervoor, die weer het alarm uitschakelen en een ronde doen. Van die gelegenheid maakten de daders gebruik om ongezien het pand te verlaten.

In de tijd dat de twee daders binnen zijn, stalen ze de inhoud van zo’n 300 kluisjes van bankcliënten. Sieraden en andere kostbaarheden lieten ze links liggen. Ze maakten naar schatting 6 miljoen euro aan cash buit.

De politie stelt dus dat de beveiligers in het complot zaten. Zij hebben dat ontkend:

Beveiliger ontkent betrokkenheid kluisjesroof