‘Kroongetuige onbewust betrokken bij liquidatie Martin Kok’ (UPDATE2)

Uit de verklaringen van kroongetuige Nabil B. over de voortvluchtige Ridouan Taghi zou ook blijken dat deze een hoofdagent bij de politie als corrupt contact betaalde.

Kentekens

Volgens het Algemeen Dagblad werkte een Utrechtse hoofdagent jarenlang gewerkt voor de groep van Taghi. De agent is volgens de krant twee weken geleden strafontslag aangezegd.

Verder zou kroongetuige B. hebben verklaard dat hij onbewust betrokken was bij de liquidatie van misdaadblogger Martin Kok, eind 2016 op de parkeerplaats van een seksclub in Laren. Dat schrijft de NRC, die deze verklaringen heeft ingezien.

De vriendin van één van de broers van B. trok voor hem kentekens na voor 100 tot 150  keer dat ze dat deed ontving ze 100 tot 150 euro per opvraging. Ze werkte bij het bedrijf dat parkeercontroles uitvoert voor de gemeente Amsterdam. Kok reed op de dag van liquidatie met een Volkswagen Polo naar Laren. Het kenteken zegt B. via Apple Facetime te hebben doorgegeven aan de vriendin van zijn broer die vervolgens naging welke naam bij het kenteken hoorde. Nabil B. gaf daarna het kenteken door aan zijn opdrachtgever. Die avond werd Kok vlak voor middernacht doodgeschoten in de VW Polo.

 

Scekic

Nabil B. zegt dat hij en de vriendin van zijn broer niet wisten dat de informatie over het kenteken zou worden gebruikt bij een liquidatie.

Nabil B. zegt wel bewust betrokken te zijn geweest bij de liquidatie van de Montenegrijn Ranko Scekic in het Utrechtse stadsdeel Overvecht en ook bij de voorbereiding van een moordaanslag op Hakim C., die moord was een vergissing.

Ook Het Parool publiceerde maandag delen uit de verklaringen van B.