Kroongetuige ziek: geen verhoor Fred Ros

Het hoger beroep in het Passage-proces dat dinsdag verder zou gaan in de beveiligde rechtbank op Schiphol is verdaagd. Het geplande verhoor van kroongetuige Fred Ros (foto) was onmogelijk door ziekte, zo heeft de officier van justitie die verantwoordelijk is voor de getuigenbescherming schriftelijk aan het hof laten weten.

Door @Timo van der Eng

Donderdag moet voor 13.00 aan het hof duidelijk zijn of Ros voldoende is opgeknapt om het geplande verhoor van vrijdag wel doorgang te kunnen laten vinden. De voorzitter van het gerechtshof leek niet te vinden dat de brief waarin de ziekte van Ros vermeld staat van duidelijkheid overloopt. De medische redenen staan erin niet expliciet omschreven.

Andere redenen

Ook Ros’ advocaat kon geen details geven over de exacte medische achtergrond van de afwezigheid. De vraag kwam op of er wellicht andere redenen zijn voor Ros om afwezig te zijn. In de zaal werd duidelijk dat de door de rechtbank tot levenslang veroordeelde Jesse Remmers baalde van de afwezigheid van zijn vroegere kennis Fred Ros.

Sjaak

Aan de moordaanslag op Passage-verdachte Sjaak B. maakte het hof weinig woorden vuil, ook al omdat B. in het hoger beroep tot nu toe nog geen grote rol speelde en evenmin aanwezig was geweest.

Zie de laatste berichten over Passage:

Passage: hof wil 52 getuigen horen

La Serpe weigert opnieuw te praten (UPDATE)

‘Een relatie tussen Ros en de Staat?’ (#2)

Jesse Remmers wilde over Fred Ros verklaren (#1)