Kruisverhoor voor Frank Masmeijer

Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer moet volgende week nogmaals naar het hof in Antwerpen om onderworpen te worden aan een kruisverhoor. Advocaten van mede-verdachten in zijn cocaïne zaak hadden daarom gevraagd. Aanleiding is de bekentenis van Masmeijer vorige week dat hij willens en wetens aan de smokkel heeft meegewerkt.

Masmeijer, die vervolgd wordt voor de invoer van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven, zei vorige week voor het eerst dat hij doelbewust mee had gewerkt aan het uithalen van de coke uit een container. Hij zal donderdag aan een kruisverhoor onderworpen worden door de strafpleiters Hans Rieder en Mounir Souidi, die twee andere verdachten bijstaan.

Verhaaltje

Souidi zei tegen Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws:

Masmeijer is vorige week een verhaaltje komen vertellen. In zijn rol van slachtoffer is hij zelfs op zijn knieën gaan zitten maar wat hij vertelt, strookt volgens mij niet met andere gegevens in het dossier. Wij als advocaten hebben daarom gevraagd om Masmeijer aan een kruisverhoor te onderwerpen.

Masmeijer werd in eerste aanleg veroordeeld tot 8 jaar cel. Hij kon zijn hoger beroep aanvankelijk in vrijheid afwachten maar werd onlangs toch in Breda gearresteerd en overgebracht naar een cel in België.

Zie ook:

Masmeijer: geef me een menselijke straf

Frank Masmeijer mag worden overgeleverd naar België

Frank Masmeijer komt weer op vrije voeten

‘Frank Masmeijer in Breda gearresteerd’

Masmeijer veroordeeld tot 8 jaar cel

Masmeijer wil laagste straf

Frank Masmeijer ontkent bekentenis

Frank Masmeijer: ‘niet het brein in cokezaak’

‘Frank Masmeijer brein cokesmokkel’

Frank Masmeijer met enkelband vrij