Kuijs nieuwe voorzitter Politieacademie

De nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Politieacademie is Leon Kuijs,op dit moment lid van de korpsleiding van de Nationale Politie. Hij neemt vanaf maandag de leiding over. Eerder was hij een van de kwartiermakers voor de Nationale Politie en tussen 2002 en 2011 was Kuijs korpschef van het politiekorps Brabant Zuid-Oost. Kuijs volgt Ad van Baal op, die eerder deze maand besloot af te treden vanwege een vertrouwenscrisis.

 

Bij de Politieacademie spelen meerdere problemen. Zo zijn veel studenten op de academie ontevreden omdat er forst gekort wordt op hun salaris. De politie kampt daarnaast met het vinden van goede agenten. Ook heeft de academie een tekort van miljoenen op de begroting. In 2015 zou dat tekort zijn opgelopen tot 40 miljoen euro.

De ondernemingsraad had in december al het vertrouwen in Van Baal opgezegd. Later constateerde oud-politiecommissaris Peter Vogelzang in een rapport dat er een onherstelbare vertrouwenscrisis in de Politieacademie heerst. Van Baal besloot daarop op te stappen.

Leon Kuijs heeft de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met de ondernemingsraad. Ook sprak hij met de draagvlakcommissie, de Raad van Toezicht en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. De minister besloot Kuijs voor te dragen vanwege positieve adviezen.

Lees ook:

Spanning bij Politieacademie loopt hoog op

‘Leegloop dreigt op Politieacademie’

Politieacademie heeft miljoenentekort

Hoofd Politieacademie stapt op