Kunsthal eerder beroofd

De Kunsthal is eerder beroofd, maar dat is bewust stilgehouden. Het ANP meldt dat in 2002 een ring is gestolen van verzamelaar René van der Star. Het sieraad werd gestolen tijdens de eerste openbare expositie van een collectie van de Rotterdamse verzamelaar. Hoeveel de ring precies waard is, is niet bekend.

Toenmalig directeur Wim Pijbes, nu directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, zegt dat hij ‘goede redenen’ had om de diefstal stil te houden, maar die houdt hij voor zichzelf.

In oktober vorig jaar werden zeven kostbare schilderijen uit de Kunsthal geroofd. De schilderijen zouden enkele tientallen miljoenen waard zijn. De dieven wisten binnen twee minuten de zeven doeken mee te nemen.

De Kunsthal heeft geen eigen collectie en is afhankelijk van privécollecties of musea die kunstwerken willen tentoonstellen in de hal. Verzamelaar Van der Star ontkent dat er destijds een ring is gestolen. Volgens het ANP heeft voormalig directeur Pijbes tegen de huidige Kunsthaldirectrice gezegd dat Van der Star wilde dat er geen publiciteit aan de roof werd gegeven. Daar zou de Kunsthal gehoor aan hebben gegeven.

Lees ook:

‘Miljoenenroof’ in Kunsthal Rotterdam

Politie geeft beelden van kunstroof vrij

Wel sporen van braak bij Kunsthal

‘Link cokevangst Antwerpen en kunstroof’

‘Daders kunstroof lopend of met de fiets’