Kunstroof: Roemeense vrouw gearresteerd

De politie heeft maandagmiddag in Rotterdam een 19-jarige Roemeense vrouw gearresteerd in verband met de roof in de Kunsthal in Rotterdam in oktober vorig jaar. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij het onderbrengen van de zeven gestolen schilderijen. Video na de break.

In oktober vorig jaar werden zeven schilderijen met een waarde van enkele miljoenen uit de Kunsthal in Rotterdam gestolen.

Onderzoek

Uit het onderzoek van de recherche komt het vermoeden naar voren dat de schilderijen direct na de roof naar een Rotterdamse woning zijn gebracht. Daar zijn vermoedelijk de lijsten van de doeken afgehaald en op een later moment naar Roemenië overgebracht.

In de woning verbleef op dat moment de 19-jarige Roemeense die maandag is aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de kunstroof. Er is door de recherche inmiddels veel in kaart gebracht over de roof. Er zijn mogelijk ook andere personen betrokken bij de heling van de schilderijen.

Arrestaties

De politie heeft nu vier verdachten gearresteerd in deze zaak. Eerder werden in Roemenië al drie mannen van 23, 25 en 28 jaar aangehouden. De 19-jarige Roemeense is de vriendin van de 28-jarige verdachte die op 21 januari in zijn thuisland werd gearresteerd. Hij wordt samen met een 25-jarige Roemeen verdacht van het voorbereiden van de kunstroof.

Het in Roemenië aangehouden drietal zit nog vast en wordt door de Roemeense politie verhoord. De zeven uit de Kunsthal gestolen schilderijen behoren tot een privé-collectie. Het gaat om werken van Matisse, Monet, Lucian Freud, Picasso, Gauguin, en Meyer De Haan.

Lees hier alles over de grote kunstroof

Hieronder het filmpje met uitleg van de persvoorlichter van de politie.

{youtube}F6u3jivOCag{/youtube}