Kunstroof Rotterdam: onderzoek asresten

Justitie in Roemenië laat onderzoek doen naar asresten. Het vermoeden bestaat dat ze afkomstig zijn van het verbranden van de schilderijen die zijn gestolen bij de Kunsthal in Rotterdam in oktober 2012.  Dat meldt de NOS woensdag. Bij de kunstroof werden zeven werken met een waarde van tientallen miljoenen euro gestolen.

Het Roemeense bureau voor onderzoek naar georganiseerde misdaad Diicot verwacht de uitslag van de analyse in de loop van volgende week. Tot die tijd wil Diicot niets over de zaak kwijt, aldus de NOS. De as zou gevonden zijn in het huis van de moeder van een van de verdachten.

Op 16 oktober vorig jaar drongen twee dieven het gebouw van de Kunsthal binnen en ontvreemdden zeven schilderijen, waaronder werken van Claude Monet, Pablo Picasso en Henri Matisse. De waarde van de werken loopt in de miljoenen, mogelijk tientallen miljoenen euro. Bij de Kunsthal zijn twee doeken van Monet gestolen, een zeer populaire kunstenaar, wiens werk doorgaans eer veel oplevert.

Er zijn vier verdachten aangehouden in deze zaak. Drie mannen zitten vast in Roemenië en worden daar berecht. Een verdachte, een 19-jarig meisje, werd in Rotterdam aangehouden. Zij wordt verdacht van heling van de schilderijen.

Lees hier alles over de kunstroof.