Kunstrovers verklikt door ex-vriendin

De Roemeense politie is de drie verdachten die vastzitten voor de kunstroof uit de Kunsthal in Rotterdam op het spoor gekomen door een tip van een ex-vriendin. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. De tipgeefster had ruzie met een van de verdachten en zegt dat haar ex-vriend het nieuws over de kunstroof continu volgde.

Vrijdag bleek uit de voorgeleiding van de verdachten dat de verdachte die wordt gezien als de leider van de groep, meerdere keren bij de Kunsthal is geweest. Hij zou eest met de twee andere verdachten in het gebouw zijn geweest en daarna de Kunsthal met zijn vriendin hebben bezocht.

Alle drie de verdachten ontkennen dat ze betrokken zijn bij de kunstroof. ‘Ik heb die schilderijen niet eens gezien. We hebben alleen een beeldententoonstelling in de Kunsthal bekeken. Daarna wilde ik mijn vriendin verrassen met een museumbezoek’, aldus de verdachte.

Eerder werd al duidelijk dat twee van de drie hoofdverdachten een tijd in Rotterdam hebben gewerkt. Een van de verdachten is in Frankrijk veroordeeld voor autodiefstallen. Zijn ouders hebben een boete van 2,7 miljoen euro moeten betalen in een fraudezaak. Hun woning is ook doorzocht. Er zijn meerdere berichten dat er schilderijen zijn gevonden, maar die zijn nog altijd niet officieel bevestigd.

Lees ook:

‘Kunstrovers wilden doeken verbranden’

Verdachten kunstroof bekenden van politie

Kunsthal: Drie Roemenen opgepakt

‘Daders kunstroof lopend of met de fiets’