Kwart miljoen van crimineel gevonden

In het Belgische Sint-Niklaas heeft de politie 220.000 euro gevonden dat zou zijn van de vorige week opgepakte Albanese 'topcrimineel' Arjan S. Een deel van het geld, 120.000 euro, werd gevonden in een kluisje. Dat zou de vrouw van S. daar hebben opgeborgen, maar ze had er geen rekening mee gehouden dat het kluisje na tien uur automatisch open zou gaan.

Medewerkers van het winkelcentrum waar het kluisje stond, vonden het geld en belden de politie. Die hebben daarop gewacht tot iemand het geld op kwam halen. De vrouw kwam inderdaad, waarna ze werd opgepakt. Dat melden Belgische media donderdag.

Ze had ook een sleutel van een bankkluisje op zak, waar nog eens 100.000 euro werd gevonden. Hoe de twee aan het geld zijn gekomen, is nog niet duidelijk. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat het om crimineel geld gaat. De vrouw is ook gearresteerd, op verdenking van witwassen.

Arjan S. werd vorige week klemgereden door een speciaal team van de federale politie. Hij had valse Bulgaarse identiteitsdocumenten op zak. Volgens de Belgische politie gaat het om een 'topcrimineel'.

De Albanees werd in Italië en Albanië gezocht. In Italië zou hij nog een gevangenisstraf van 24 jaar uit moeten zitten, terwijl hij in Albanië nog voor de rechter moet komen voor de handel in heroïne.