Kwekerij in oude metrotunnel in Rome

De politie heeft een wietkwekerij ontdekt in een oude metrotunnel van ruim een kilometer lang. Er zou 340 kilo cannabis met een straatwaarde van 3 miljoen euro in beslag zijn genomen. De tunnel was onderdeel van een metroproject van de regering van de fascistische dictator Benito Mussolini, maar dat is nooit afgemaakt.

De kwekerij is ontdekt omdat er in de warme zomermaanden een sterke wietgeur omhoog kwam. De metrogang werd eerder al gebruikt om paddestoelen te kweken. Ook nu was het eerste deel van de tunnel gevuld met champignons, maar in de rest van de tunnel werd hennep gekweekt. De uitbater is aangehouden.

Volgens de politie was de wiet klaar om te oogsten. In de ruimte werden zakken met al geoogste hennep aangetroffen. Ook werden er weegschalen en andere apparatuur aangetroffen.

De handel in cannabis is in Italië illegaal, maar het verbod staat onder druk. De Democratische Partij zal binnenkort een wetsvoorstel indienen waarin de drugs wordt gelegaliseerd. Het is niet duidelijk of een meerderheid voor het voorstel is.

Beelden van de tunnel:
{youtube}zbc7_n_oqO0{/youtube}