“La China” opgepakt in Mexico

De Mexicaanse autoriteiten hebben donderdag een belangrijke verdachte van een tak van het Sinaloa-kartel aangehouden. Het is 31-jarige Melissa Calderón Ojeda alias “La China”. Zij was verantwoordelijk voor een doodseskader. De verdenking is dat ze tientallen moorden heeft laten uitvoeren, ook eigenhandig.

Verraden

Afgelopen zomer was er strijd binnen het kartel waarbij La China afgerekend zou hebben met verschillende concurrenten. Volgens Mexicaanse media is het waarschijnlijk dat haar vriend Pedro “El Chino” Gomez Camarena haar verblijfplaats heeft verraden. Hij zou ook verklaringen hebben afgelegd over moorden die zijn vriendin zou hebben laten plegen en de locaties van massagraven hebben onthuld.

178 moorden

Calderón Ojeda zou volgens sommige bronnen in verband worden gebracht met 178 moorden. Ze zou ook lichaamsdelen van vermoorde mensen voor de deur van familieleden hebben laten gooien. Ze was leider van een greep criminelen uit de stad La Paz, in de zuidpunt van het westelijk gelegen Mexicaanse schiereiland Baja California.