La S. is bang voor Holleeder

Kroongetuige Peter La S. brengt graag anderen in spanning. Zo heeft hij vandaag tijdens het liquidatieproces Passage laten weten in de war te zijn gebracht door de vrijlating van Willem Holleeder. Hij weet daarom ook nog niet of hij nog nieuwe verklaringen over Willem Holleeder zal afleggen. ‘Voor mij is de hele situatie nu veranderd’, zei La S.

La S. vreest dat Holleeder zijn familie iets aan zal doen. In oktober maakte La S. zelf bekend dat hij al in 2006 belastende verklaringen over Holleeder heeft afgelegd, maar dat hij deze uit de dossiers heeft laten houden. De officier van justitie ging daarmee akkoord. Naar zijn zeggen was dat uit veiligheidsoverwegingen.

Holleeder zat op dat moment echter vast. Afgelopen najaar meende La S. dat Holleeder niet meer zoveel invloed had. Vandaag zei hij dat hij daarmee bedoelde dat hij dacht dat Holleeder zeker zou worden aangehouden voor opdracht geven voor moord.

La S. noemt de vrijlating van Holleeder: ‘verbazingwekkend’. Holleeder heeft er volgens La S. ‘groot belang bij’ dat hij zwijgt.