Laatste beelden Cor van Hout

In KRO Brandpunt waren gisteren nooit eerder vertoonde beelden te zien van Heineken-ontvoerder Cor van Hout. Onder meer opnames die werden gemaakt op zijn verjaardag in augustus 2002. Het zijn waarschijnlijk de laatste video-opnames die van hem werden gemaakt. Vijf maanden later werd hij in Amstelveen geliquideerd.

 

 

Het actualiteitenprogramma kreeg toegang tot de beelden via de familie van Van Hout. In de reportage komt Laura van Hout, de oudste zus van Cor, uitgebreid aan het woord. Ze vertelt over de impact die de Heineken-zaak heeft gehad op haar familie.

Boek

De geruchtmakende ontvoering begon dit weekend precies 30 jaar geleden. Laura is één van de tientallen bronnen die meewerkten aan de biografie 'Cor' van misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink, die ook in de reportage aan het woord komt. Zijn boek verscheen afgelopen week.

Behalve beelden van Van Hout's laatste verjaardag, waren in de reportage ook beelden te zien van vakanties die Cor van Hout en Willem Holleeder in 1993 en 1994 vierden. En fragmenten van de herdenkingsdienst die op de dag van zijn begrafenis werd gehouden.