Laatste woorden: ‘kiss my white trash ass’

In Jackson (Georgia) is woensdag J.W. Ledford (45) met een dodelijke injectie omgebracht nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof een verzoek om uitstel op het laatste moment had afgewezen. Hij doodde en beroofde in 1992 zijn 74-jarige buurman in een dronken bui met een mes.

White trash

Op de vraag wat zijn laatste woorden waren citeerde hij Cool Hand Luke in de gelijknamige film uit 1967 over een gedetineerde die weigert zich aan te passen aan de regels in de bajes:

What we have here is a failure to communicate. Some men you just can’t reach. I am not the failure. You are the failure to communicate.

Daarna voegde hij glimlachend toe:

You can kiss my white trash ass.

Hij sprak nog door terwijl de injectie al was toegediend maar de getuigen aan de andere kant van de ruit konden het niet verstaan omdat de microfoon was uitgezet. Hij richtte zijn hoofd nog even op om te kijken naar zijn rechterarm en verloor daarna snel het bewustzijn, na een aantal malen diep te hebben ademgehaald.

Vuurpeloton

(archief)

Zijn laatste maaltijd bevatte zeker 5.000 calorieën. Het was een filet mignon in bacon en kaas, grote frites, tien stukjes kip met saus, gebakken varkenscoteletjes, gebakken ui, pecan taart met vanille-ijs, sorbet en een Sprite.

Zijn verzoek om geëxecuteerd te worden door een vuurpeloton werd afgewezen. Hij zei bang te zijn dat de injectie voor voor een pijnlijke dood zou zorgen: ‘ongrondwettelijk pijnlijk’, zoals hij het formuleerde.

Zie de film: