Laatste zetje: Midreth nu echt failliet

De directie en bewindvoerders hebben de rechtbank Utrecht vandaag verzocht de surseance van betaling van bouwbedrijf Midreth om te zetten in een faillissement. Een woordvoerder van de bewindvoerders heeft dat maandag gezegd. Het bedrijf kon niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen, zoals de salarissen van het personeel. Naar verwachting zal de rechtbank in Utrecht vandaag uitspraak doen. Voortzetting van belangrijke projecten als het Amsterdamse Stedelijk Museum komt niet in gevaar. Mogelijk gaat Volker Wessels deze overnemen. Met dit faillissement eindigt een roemrucht bouwbedrijf dat als een komeet opkwam in de jaren negentig.

De bouwonderneming werkte ook aan de Ziggo Dome (een nieuwe concertzaal met 15.000 stoelen). Aandeelhouders als Cor van Zadelhoff hadden al eerder extra geld op tafe gelegd maar waren niet bereid nogmaals over de brug te komen.

Midreth deed vroeger veel zaken met de geliquideerde Willem Endstra en bouwde de vrije tijds-woningen langs de A2 bij Vinkeveen. Transacties rond het bedrijf kwamen voor in verschillende politieonderzoeken maar het bedrijf wist niettemin een vooraanstaande plaats in de bouwwereld te veroveren.

Zo stelde de poltie vragen over transacties tussen bedrijven van Willem Endstra en Midreth. Midreth bouwde ook het grote Mega Sport Centrum van de Bredase gebroeders Driesen waarvan de politie denkt dat de bouw deels met crimineel kapitaal is betaald.

Bouwbedrijf Midreth gaat failliet

Leliveld, Endstra en Liechtenstein