‘Lab maakte voor 1 miljoen euro drugs per maand’

Volgens het Openbaar Ministerie produceerde een drugslab in een boerenschuur in Haarsteeg (Noord-Brabant) voor zo’n 1 miljoen euro drugs per maand. Tegen 2 mannen uit Breda van 38 en 41 jaar oud, eiste het OM donderdag 4 jaar gevangenisstraf. Ze zouden grote hoeveelheden amfetamine (speed) in het drugslab hebben gemaakt. 

In de auto van de twee verdachten werd tijdens een routinecontrole in november 2016 meer dan 20 jerrycans met zoutzuur, mierenzuur en zwavelzuur aangetroffen. Chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van speed.

Onbetrouwbaar

Verder onderzoek leidde naar de boerenschuur in Haarsteeg, waar de politie een drugslab ontdekte, dat waarschijnlijk al een half jaar in gebruik was. De eigenaar van de boerderij was ook verdachte en legde bij de politie een bekennende verklaring af. Maart vorig jaar beroofde hij zichzelf van het leven. De advocaten van de twee Bredase mannen stellen dat de verdachten niet zelf in het drugslab hebben gewerkt en alleen de grondstoffen hebben vervoerd. Zij noemen de verklaringen van de overleden boer volstrekt onbetrouwbaar, aldus het Brabants Dagblad.