Lachen om dreadlocks met cocaïne

Veel media hebben een grapje gemaakt van de 23-jarige Nolubabalo Nobanda met ‘iets te veel roos’ in haar haar. Maar de omstandigheden zijn niet zo prettig. Ze werd deze week gepakt met 1,5 kilo cocaïne in haar dreadlocks op het vliegveld van Bangkok. Op het filmpje draaien triomfantelijke douane-beambten om haar heen al plukkend aan haar lokken. De blik in haar ogen zegt genoeg: misschien geen doodstraf maar een jaar of twintig jaar zal het wel worden. 

Douaniers zagen wit poeder in haar haar omdat er kennelijk een verpakking open was gegaan. Ze heeft verklaard dat ze iemand op moest zoeken in een hotel in Bangkok. Haar was beloofd dat ze bij haar terugreis ruim 1400 euro zou ontvangen. 

Haar moeder in Zuid-Afrika dacht eerst dat het een grap was toen ze werd gebeld met het nieuws.

Haar vader, die op een postkantoor in een stadje bij de Oostkaap woont, zag op internet hoe Thaise ambtenaren cocaïne uit de haren van zijn dochter haalden. De familie zamelt nu geld in om haar moeder naar Thailand te laten reizen. Eerder had de familie geld bijéén gebracht om haar in Johannesburg te laten studeren. 

De familie denkt dat iemand haar heeft gedwongen met de drugs op reis te gaan.

‘Ze hebben me gezegd dat gevangenen in Thailand zelf eten moeten kopen. Hoe kan ik nog eten als ik niet weet waar mijn dochter is,’ zei haar moeder tegen een Zuid-Afrikaanse krant.

Er zitten negen Zuid-Afrikanen vast in Thailand voor drugsmisdrijven.

{youtube}vZXR2ZxHaX8{/youtube}

Daily Star.