Ladingdieven bedwelmden chauffeurs

In de regio Eindhoven heeft de politie woensdag zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar ladingdiefstal. Dat heeft het landelijk parket vrijdag bekendgemaakt. Het zijn zes mannen uit Eindhoven en Geldrop die ervan worden verdacht dat ze op grote schaal ladingen uit vrachtwagens hebben gestolen. Verder is in Leende een man aangehouden op verdenking van heling.

Op pad

De ladingdieven gingen, in wisselende samenstelling, diverse nachten per week op pad om vrachtwagens leeg te halen, zo blijkt uit strafrechtelijk onderzoek. Daarbij trok de bende door het zuiden en oosten van Nederland. Vermoedelijk bedwelmden de ladingdieven vrachtwagenchauffeurs om te voorkomen dat ze betrapt werden. Hoe dat precies gebeurde, is nog onduidelijk.

Televisies

De bende wordt verdacht van de diefstal van onder meer tientallen televisies en tientallen dozen Lego. De ladingdiefstallen werden de afgelopen twee maanden gepleegd op diverse parkeerplaatsen. Vier van de verdachten zijn tijdens het onderzoek al eens aangehouden voor poging tot ladingdiefstal. Deze verdachten bleken hun criminele activiteiten direct na hun vrijlating weer op te pakken, soms al dezelfde nacht.

Horloges

De politie heeft acht woningen in Eindhoven, Geldrop, Leende en Maasbracht doorzocht. Ook werden in Eindhoven een garagebox, een winkelpand en een loods doorzocht. Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op gestolen televisies, enkele duizenden euro's contant geld, dure horloges, drie auto's en verschillende stanleymessen. Bij de vermoedelijke heler uit Leende zijn een partij Adidas-schoenen en een partij parfum in beslag genomen.

De zeven verdachten, in leeftijd variërend van 20 tot 49 jaar, worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Den Bosch.