Ladingdieven slaan weer toe op Nederlandse snelwegen

Ladingdieven slaan weer toe op Nederlandse snelwegen

Op Nederlandse snelwegen zijn deze maand twee rijdende vrachtwagens overvallen, meldt de politie. Bij de overvallen gaan de ladingdieven met een auto vlakbij de achterkant van een truck rijden, waarbij ze het slot forceren en de lading uit het voertuig halen.

(Beeld uit archief)

Het eerste incident vond plaats in de nacht van 6 juni op 7 juni tussen Ede en de Duitse grens op de A12. De tweede diefstal gebeurde in de nacht van 11 juni op 12 juni ergens tussen Waalwijk en Ede.

Bij de tweede overval zijn mogelijk twee bakwagens betrokken die vanaf het Shell tankstation op de A59 zijn ingevoegd. Mogelijk hebben zij daar staan wachten op de passerende trailer.

Miljoen euro

In één geval zou voor ruim een miljoen euro aan elektronica zijn buitgemaakt. De vrachtwagenchauffeurs hebben niks gemerkt van de diefstallen.

Roemeense bende

In 2020 werd een Roemeense bende opgepakt voor een eerdere reeks ladingdiefstallen. Er werden toen 68 verdachten aangehouden, waaronder zes in Nederland. De verdachten zijn inmiddels vermoedelijk weer op vrije voeten.

De politie doet samen met T-Experts, schade-experts in Transport en Logistiek, onderzoek naar de overvallen.

Zie ook:

Vrijspraak voor Roemeense stuntrovers